Rodenbach

RODENBACH   

Gemengde Gisting

KENMERKEN

Vlaams Rood-Bruin Bier – Erkend Streekproduct – 5,2 vol. % alc.

MERKIDENTITEIT

Merkwaarden: Uniek (product) –  Eigenzinnig – Betrouwbaar – (Menselijk) Warm – Oprecht – Gesofisticeerd

Moment:  Toegankelijk  speciaalbier – Gericht op verfrissen en dorst lessen

BROUWEN

RODENBACH doorloopt  twee gistingfasen vooraleer het zijn zacht-zure smaak verkrijgt.
De eerste gistingsfase is uniek, omdat hoge gisten er samenleven met  melkzuurflora: de zogenaamd gemengde gisting.
Maar pas na het  rijpen in de eikenhouten vaten verkrijgt RODENBACH het fruitige boeket dat geen enkel bier  benadert.

rodenbach glas websiteRIJPEN

De eikenhouten vaten zijn cruciaal in het proces. De kuiper van de brouwerij vervaardigt elk vat nog precies zoals in  1821. Enkel het mooiste hout zonder knoest of kwast komt ervoor in  aanmerking. Er komt geen spijker of schroef aan te pas. Om de kuip  waterdicht (of beter: bierdicht) te maken, stopt de kuiper riet tussen  de duigen. Enkel de vastgeklonken ijzeren vatringen houden het vat bij  elkaar.